Administrator din Teleorman recunoaște semnarea a 30 de contracte false pentru fonduri UE, prejudiciind statul cu 926.000 RON în trei ani.

Administrator din Teleorman recunoaște semnarea a 30 de contracte false pentru fonduri UE, prejudiciind statul cu 926.000 RON în trei ani. Sursa poza si informatii: biziday.ro

Un administrator de firme din Teleorman a recunoscut că a încheiat contracte fictive de ucenicie pentru a accesa fonduri europene, creând un prejudiciu semnificativ. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, într-un comunicat de presă, că persoana identificată prin inițialele S.R.L. este vizată de un dosar penal, urmare a unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Administatorul, responsabil de două firme, a mărturisit că a fabricat contracte de angajare în fals pentru 30 de indivizi. Acești participanți erau șomeri cu vârsta de peste 45 de ani sau părinți singuri, selectați în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene destinat regiunilor mai puțin dezvoltate din România.

Conform documentelor falsificate, participanții erau prezentați ca fiind activi la locul de muncă, implicați în diverse activități profesionale și cursuri de formare. Prin aceste contracte fictive, administratorul a obținut în mod fraudulos suma de 2.250 de lei pentru fiecare persoană, lunar, din partea agenției pentru ocuparea forței de muncă din Teleorman.

Prejudiciul și Repercusiunile Legale

În perioada cuprinsă între ianuarie 2018 și noiembrie 2021, a fost creat un prejudiciu total de 926 de mii de lei. Persoana în cauză și-a recunoscut vinovăția și a primit o sentință de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe o durată de 2 ani. În plus, i s-au retras drepturile de a ocupa funcții publice și de a administra alte firme.

Ca parte a sentinței, este obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. În timpul anchetei penale, el a reușit să restituie 726 de milioane de lei din suma sustrasă, restul datoriilor fiind asigurate prin sechestrul aplicat asupra mai multor proprietăți ale sale.


Adrian Cernat

Adrian Cernat are 32 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Galați. Născut chiar în inima orașului, în zona Falezei, Adrian a crescut odată cu Galațiul – între Dunăre, știri locale și o comunitate în continuă mișcare. Absolvent de Jurnalism și Comunicare la Universitatea „Danubius”, este mereu prezent acolo unde se întâmplă lucrurile importante. Fie că acoperă ședințele Consiliului Local, face reportaje printre oameni sau surprinde imagini de pe malul Dunării, Adrian este conectat 100% la oraș și spune poveștile cu naturalețe, empatie și curaj.

Știri Generale

Știri Generale
Flota britanică F-35, afectată de lipsa de personal și piese, operațională doar o treime din timp; coroziunea și costurile crescute îngreunează misiunile.
Incendiile de vegetație între Sărulești și Lehliu (km 50-60) au fost eliminate complet, circulația fiind reluată.
Incendiu masiv pe strada Doamna Stanca din Sectorul 1, București - foc extins pe 350 mp amenință clădirile învecinate!
Keir Starmer și Emmanuel Macron lansează un program pilot pentru migrație legală și sigură între Marea Britanie și Franța prin Canalul Mânecii.
legile statului creează bariere pentru producția națională, contribuind la criza prețurilor.
Lucrări de 35 Milioane Euro pentru Infrastructură și Transport Urban Avansat pe Bulevardul Siderurgiștilor
Pacienți în stare stabilă după consumul de carne de oaie din propria gospodărie.
Președintele contestă la CCR legea privind incriminarea distribuției online de materiale fasciste, legionare și xenofobe, invocând lipsa de definiții clare și riscuri pentru libertatea de exprimare.
Sanjeev Gupta schimbă conducerea și redresează combinatul, în timp ce Romportmet SA se confruntă cu dificultăți majore.
Trump impune tarife Asiei pentru a restricționa influența economică a Chinei. Se întrevede o nouă criză comercială globală?
00 noaptea. Gălățenii, disperați de zgomot.
Evenimente si cultura

00 noaptea. Gălățenii, disperați de zgomot.