Impactul asupra sănătății mintale și comportamentului, dezvăluit de un studiu JAMA.

Impactul asupra sănătății mintale și comportamentului, dezvăluit de un studiu JAMA. Sursa poza si informatii: biziday.ro

Un nou studiu a dezvăluit o tendință alarmantă privind sănătatea mentală a copiilor, subliniind că o treime dintre aceștia sunt deja dependenți de gadgeturi digitale la vârsta de 11 ani.

Realizat de cercetători din mai multe universități de renume din Statele Unite și publicat în jurnalul Journal of the American Medical Association, studiul a monitorizat comportamentul a peste 4.000 de copii timp de patru ani consecutivi. Studiul a scos la iveală faptul că utilizarea compulsivă a telefoanelor mobile, a rețelelor sociale și a jocurilor video poate determina o predispunere semnificativ mai mare la probleme de sănătate mentală, precum anxietatea, depresia și comportamentele violente. De asemenea, s-a observat că acești copii au un risc cu 1,5 ori mai mare de a dezvolta tendințe suicidare.

Modul de utilizare este cheia

Interesant este că nu timpul petrecut în fața ecranelor este cel mai dăunător, ci maniera în care copiii interacționează cu acestea. Dependența de ecrane poate interfera cu somnul, performanțele școlare și abilitățile de interacțiune socială. Conținutul consumat și dificultatea de a se desprinde de aceste dispozitive pot avea efecte devastatoare asupra creierului tânăr, accentuând riscurile aferente unei astfel de dependențe.

Necesitatea unor politici publice mai eficiente

Autoarea principală, Yunyu Xiao, atrage atenția asupra nevoii de a schimba strategiile politice actuale. Ea sugerează că, în loc de simpla reducere a timpului petrecut online, ar trebui să se concentreze pe identificarea și tratarea tiparelor adictive de comportament. Contextul digital actual, destinat în principal adulților, poate plasa copiii într-un pericol crescut, iar cercetătorii susțin amânarea expunerii copiilor la experiențe digitale până când aceștia sunt suficient de maturi pentru a le gestiona corect.

Acest studiu constituie un argument clar privind necesitatea unei atenții mai mari asupra modului în care copiii noștri interacționează cu tehnologia, din dorința de a le asigura o dezvoltare sănătoasă pe termen lung.


Adrian Cernat

Adrian Cernat are 32 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Galați. Născut chiar în inima orașului, în zona Falezei, Adrian a crescut odată cu Galațiul – între Dunăre, știri locale și o comunitate în continuă mișcare. Absolvent de Jurnalism și Comunicare la Universitatea „Danubius”, este mereu prezent acolo unde se întâmplă lucrurile importante. Fie că acoperă ședințele Consiliului Local, face reportaje printre oameni sau surprinde imagini de pe malul Dunării, Adrian este conectat 100% la oraș și spune poveștile cu naturalețe, empatie și curaj.

Știri Generale

Știri Generale
Capacitățile Tehnice ale Iranului de a Relua Îmbogățirea Uraniului și Impactul Loviturilor Aeriene ale SUA și Israelului
Coliziune la 3 dimineața între microbuz și autocar ucrainean, activat Planul Roșu de Intervenție, o victimă decedată, altele rănite.
Copac prăbușit între Sinaia și Bușteni provoacă întârzieri de 35 de ore pentru 15 trenuri; circulația reluată duminică seară.
Doi pompieri omorâți în Idaho într-o ambuscadă deliberată pe Muntele Canfield; suspectul principal găsit mort de polițiști.
Proteste masive cer alegeri anticipate și sfârșitul regimului Vucic în Serbia. 140.000 de oameni la manifestații tensionate
Șase medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz!
amenzi de până la 700 euro pentru nerespectarea noii legi de protejare a copiilor și mediului.
Ancheta Poliției Germane Caută Posibile Legături cu Sabotajul Străin
Creștere alarmantă la 130.000 furturi auto în UK: Mașinile furate dispar în 24 de ore, proliferând pe piețele din Asia și Africa.
David Popovici stabilește record european și câștigă aurul la 100 m liber la Campionatul European U23 din Slovacia.
Instalațiile de rachete și artilerie rusești vizate, autoritățile interzic filmările populației pentru activitățile antiaeriene.