Incendiul Devastator Stins După 14 Ore Intense – Dezastrul Administrativ Lasă Urme Adânci și Plăgi Deschise în Comunitate
Sursa poza si informatii: impartial.ro
Început în noaptea de luni spre marți, incendiul ce a devastat cartierul Jiru din orașul Târgu Bujor a fost stins după un maraton de 14 ore. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, dar pagubele sunt semnificative și cauza rămâne încă sub investigație.
Impactul Incendiului
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, flăcările au afectat doi operatori economici (o fabrică de oțet și una de pâine), o instituție publică, două locuințe, patru autovehicule și circa 50 de hectare de teren. De asemenea, aproximativ 2.700 de metri cubi de lemn au fost distruși.
Investigația în Curs
ISU Galați a declarat că printre principalele aspecte investigate se numără lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu pentru clădirile implicate. „La acest moment, cauza probabilă a incendiului nu a fost stabilită, fiind în desfășurare o anchetă”, au precizat oficialii ISU. Este încurajator că, în ciuda îngrijorărilor, intervenția rapidă a forțelor de urgență a prevenit pierderile de vieți omenești.
Probleme Administrativ-Financiare
Ce atrage atenția în cazul Târgu Bujor este problema administrativă cronică. Primăria nu este străină de critici, fiind acuzată de lipsă de reacție și eficiență, cu mențiuni despre hidranții nefuncționali și fonduri prost gestionate.
Momentan, Ioan Andone, primar suspendat pentru incompatibilitate, și consilierii locali par să se confrunte cu o serie de provocări neglijate de mult timp. De altfel, investițiile majore în oraș au fost realizate de Consiliul Județean și câțiva antreprenori privați.
Perspectiva Viitorului
Surse din cadrul Primăriei au dezvăluit că ISU a făcut verificări asupra hidranților, dar acestea par a fi fost ineficiente. Deși autoritățile locale și ISU își pasează responsabilitatea, adevărul ar putea ieși la iveală pe măsură ce investigațiile continuă și un dosar penal a fost deschis pentru distrugere. Vinovații pentru această criză trebuie identificați și trași la răspundere.
Acest eveniment subliniază necesitatea unei mai bune gestionări administrative și investiții în infrastructura de siguranță publică pentru a preveni tragediile de acest gen în viitor.