investiții de 1,4 miliarde de euro pentru un fluviu mai curat și plăcut!

investiții de 1,4 miliarde de euro pentru un fluviu mai curat și plăcut! Sursa poza si informatii: biziday.ro

Parisul a redeschis, pentru prima oară din 1923, fluviul Sena pentru înotători, un moment mult așteptat de locuitorii capitalei franceze, mai ales că orașul a trecut recent printr-o perioadă de caniculă intensă.

Plaje urbane pentru parizieni

Din data de 5 iulie, iubitorii de apă se pot bucura în trei zone special amenajate pe Sena, fiecare fiind atent supravegheată de salvamari. Sunt disponibile vestiare, dușuri și mobilier de plajă pentru un număr de 150 până la 300 de persoane, transformând malurile Senei într-o mini-oază urbană.

Siguranța, prioritate maximă

Oficialitățile pariziene au subliniat câteva riscuri asociate înotului în Sena, precum curenții puternici și ambarcațiunile care tranzitează frecvent zona. De asemenea, adâncimea medie a fluviului este de 3,5 metri, astfel că vizitatorii sunt evaluați de salvamari înainte de a primi permisiunea de a înota independent. Un regulament recent impune amenzi pentru înotul în afara zonelor demarcate, subliniind astfel atenția acordată siguranței.

Investiții semnificative pentru un viitor mai curat

În vederea îmbunătățirii calității apei, autoritățile au investit aproximativ 1,4 miliarde de euro, pregătindu-se inclusiv pentru Jocurile Olimpice. Acești bani au fost folosiți pentru modernizarea sistemelor de canalizare, care, în zile ploioase, deversează ape uzate în fluviu din cauza vechimii.

Avertizări meteo și măsuri preventive

Pentru a informa zilnic publicul despre calitatea apei, steagurile arborate de-a lungul Senei vor semnala nivelurile de poluare. În cazul precipitațiilor, este posibil ca zonele de înot să fie închise a doua zi, pentru a proteja sănătatea publicului.

Prin aceste măsuri, Parisul speră să transforme Sena într-un loc sigur și plăcut, revitalizând în același timp imensul simbol al orașului pentru activitățile recreative ale locuitorilor săi.


Adrian Cernat

Adrian Cernat are 32 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Galați. Născut chiar în inima orașului, în zona Falezei, Adrian a crescut odată cu Galațiul – între Dunăre, știri locale și o comunitate în continuă mișcare. Absolvent de Jurnalism și Comunicare la Universitatea „Danubius”, este mereu prezent acolo unde se întâmplă lucrurile importante. Fie că acoperă ședințele Consiliului Local, face reportaje printre oameni sau surprinde imagini de pe malul Dunării, Adrian este conectat 100% la oraș și spune poveștile cu naturalețe, empatie și curaj.

Știri Generale

Știri Generale
Flota britanică F-35, afectată de lipsa de personal și piese, operațională doar o treime din timp; coroziunea și costurile crescute îngreunează misiunile.
Incendiile de vegetație între Sărulești și Lehliu (km 50-60) au fost eliminate complet, circulația fiind reluată.
Incendiu masiv pe strada Doamna Stanca din Sectorul 1, București - foc extins pe 350 mp amenință clădirile învecinate!
Keir Starmer și Emmanuel Macron lansează un program pilot pentru migrație legală și sigură între Marea Britanie și Franța prin Canalul Mânecii.
legile statului creează bariere pentru producția națională, contribuind la criza prețurilor.
Lucrări de 35 Milioane Euro pentru Infrastructură și Transport Urban Avansat pe Bulevardul Siderurgiștilor
Pacienți în stare stabilă după consumul de carne de oaie din propria gospodărie.
Președintele contestă la CCR legea privind incriminarea distribuției online de materiale fasciste, legionare și xenofobe, invocând lipsa de definiții clare și riscuri pentru libertatea de exprimare.
Sanjeev Gupta schimbă conducerea și redresează combinatul, în timp ce Romportmet SA se confruntă cu dificultăți majore.
Trump impune tarife Asiei pentru a restricționa influența economică a Chinei. Se întrevede o nouă criză comercială globală?
00 noaptea. Gălățenii, disperați de zgomot.
Evenimente si cultura

00 noaptea. Gălățenii, disperați de zgomot.